Categorieën
Artikel

Artikel: Stoute schoenen

yogakrantwinter2016Toen ik in groep vijf zat kwam er op een dag een grote man de klas binnen. Hij heette meester Willem en hij droeg een gitaar. Meester Willem bleek onze muziekleraar. Hij kwam bij mijn tafeltje staan en zong: “Well, it’s one for the money, two for the show, three to get ready, now go cat go. But don’t you step on my blue suede shoes.” Ik wist niet wat me overkwam. Ik was totaal overdonderd. Het duurde niet lang voor ik met mijn vader in de platenzaak een LP van Elvis stond uit te zoeken met het liedje Blue Suede Shoes erop.

Yoga betekent voor mij je krachten bundelen. En dan gaat het niet alleen om spierbundels. Maar ook om positieve gedachten (je denkkracht), de kracht van je adem (om te voelen), je lichaamshouding (het letterlijke in je kracht staan), je veerkracht (als het even niet mee lijkt te zitten) en meer. Het bundelen van je krachten gaat meestal niet vanzelf. Dan helpt het als je af en toe iemand ontmoet die je een spiegel voorhoudt wie je bent, wat je wilt en kunt.

Dat ik talent heb in lesgeven dat wist ik al vroeg. Op school hielp ik anderen al met hun huiswerk, tijdens mijn studie had ik baantjes als studentenassistent en uiteindelijk werd lesgeven mijn beroep.

Maar mijn muzikale talenten dan? Die heb ik niet. Dacht ik. Ooit heb ik een gitaar gekocht en in het begin was ik daar heel enthousiast over. Totdat ik van mezelf allerlei moeilijke liedjes van Guns ’n Roses moest kunnen spelen. Toen was het plezier snel voorbij en verdween mijn gitaar naar de achtergrond.

Momenteel ben ik bezig met kinderyoga en denk ik regelmatig terug aan mijn schooltijd met Meester Willem. Dan voel ik het enthousiasme weer van toen hij bij mijn tafeltje Blue Suede Shoes zong. Bij dezen trek ik de stoute schoenen aan: ik ga op gitaarles!

Oefening: Wie staat er voor jou in zijn kracht? Is er een manier om (meer) tijd met deze persoon door te brengen?

Oefen samenShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Één reactie op “Artikel: Stoute schoenen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *