Les #1: Lekker ademen

We vinden Frank om 7 uur ’s ochtends in zijn kantoor bezig met een moeilijke klus. Hij zit voorovergebogen over zijn bureau met zijn hoofd bijna in het beeldscherm. Zijn gezicht staat strak en zijn gedachten zijn streng: “Dit moet af, ik weet nog niet hoe, maar het moet, moet, moet!”

Zijn broer Javier is op dat moment op vakantie. Hij heeft een huisje aan het strand gehuurd. Hij heeft net de deuren geopend en ziet het strand en de zee wijd voor zich uit liggen. Hij neemt een stap naar buiten en spreidt zijn armen om de dag te ontmoeten.

Wie zal er lekkerder ademen? Frank of Javier?

De omstandigheden zijn sterk in het voordeel van Javier. Hij zal zo een eerste flinke teug zeelucht tot zich nemen en zich van top tot teen verfrist voelen. En daarna waarschijnlijk nog een en nog een.

En Frank, ja, als hij niet uitkijkt zullen zijn longen zich met een minimale hoeveelheid lucht vullen. Gedurende de dag zullen de afvalstoffen zich in zijn lichaam opstapelen. En aan het eind van de dag zal hij dodelijk vermoeid zijn.

Vooral voor Frank dus zaak om af en toe tijd vrij te maken om even lekker te ademen. Bijvoorbeeld de volgende oefening uit de les:

Oefening 1: Ga voor de spiegel staan zodat je hem bijna met je neus kunt aanraken. Open je mond wijd en adem diep uit zodat de spiegel beslaat: “hhhhaaaa”. Doe dit 5 keer.

Oefening 2 (moeilijker): Doe nu precies het omgekeerde, alsof je de film terugspoelt: maak het geluid “aaaahhhh” tijdens de inademing. Doe dit wederom 5 keer.

Oefening 3 (moeilijkst): Plak beide acties achter elkaar: “hhhhaaaa” tijdens de uitademing en “aaaahhhh” tijdens de inademing. Herhaal 5 keer.

Voor lessen zie het lesrooster.

Oefen samenShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *