Les #4: Aan het roer staan

Fido werkt bij een grote verzekeringsmaatschappij op de afdeling onroerende zaken. Als hij ’s ochtends zijn werkkamer binnenkomt ziet hij een metershoge stapel dossiers op zijn bureau liggen. Rustig hangt hij zijn jas op, haalt bij het koffie-apparaat een cappuccino en begint aan het verwerken van de stapel. Iedere keer pakt hij een dossier op, wikkelt het af en legt het op een stapel op het bureau naast hem.

Vijf koppen koffie later, aan het eind van de werkdag, legt hij de hand aan het laatste dossier. Zijn bureau is weer leeg. De volgende ochtend als hij zijn werkkamer binnenkomt ligt er weer net zo’n hoge stapel op hem te wachten. Dat gaat al 15 jaar zo.

Zijn broer Vic is zelfstandig ondernemer. Als hij ’s ochtends wakker wordt kijkt hij al uit naar de dag van vandaag. Hij bedenkt dat hij eerst die ene klus af gaat maken en dat hij daarna een gesprek heeft met een potentiële nieuwe klant. De rest van de dag ligt nog grotendeels open. Die middag gaat de telefoon. Het is Fido. Hij heeft zich vandaag ziek gemeld: “Ik kan dit niet meer.”

In deze les oefenen we met technieken die helpen aan het roer te staan, waaronder de volgende oefening:

Oefening 1: Ga op de buitenkanten van je voeten staan. Sta vervolgens op je hakken. Sta dan op de binnenkanten van je voeten. En ga ten slotte op je tenen staan. Herhaal 3 keer.

Oefening 2: Doe nu alles tegelijk: verdeel je gewicht gelijkelijk over je tenen en je hakken en de binnen- en buitenkanten van je voeten.

Voor lessen zie het lesrooster.

Oefen samenShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *