over mij

YogaP1020396
Met een achtergrond in de wedstrijdsport (atletiek, 400m horden) trok mij in het begin vooral de fysieke uitdaging van yoga aan. Het bood een goed tegenwicht voor het mentale werk als universitair docent. Op een gegeven moment ontdekte ik in een yogales de kracht van mijn ademhaling. Sindsdien staat in mijn yogabeoefening de adem centraal. Het heerlijke gevoel na afloop van een yogasessie verbaast me nog altijd. Yoga heeft mij geleid naar een leven dat echt bij me past.

Missie
Als yogaleraar verzorg ik lessen, workshops en trainingen en begeleid ik mensen individueel. Het geven van een yogales geeft mij een voldoening die vaak nog lang nazindert. Ik geef les om mensen de leukste versie van zichzelf te laten zijn. In mijn lessen benadruk ik de eenvoud van yoga en bied ik handvatten om ook thuis te oefenen.

Docent
Als universitair docent gaf ik hoorcolleges aan grotere groepen (50-200 personen), werkcolleges aan kleinere groepen (20-30 personen) en begeleidde ik studenten 1-op-1. Ik deed onderzoek op het gebied van een gezonde levensstijl (e-coaching van slaaptherapie en ontspanningstraining) en gaf presentaties op internationale conferenties.

Lessen
Als hordenloper leerde ik presteren: zorgen dat alles samenkomt op het juiste moment. Als universitair docent leerde ik de dingen niet moeilijker te maken dan dat ze zijn,  ze helder uit te leggen en anderen te motiveren er iets waardevols mee te doen. En als yogaleraar zag ik dat dat wat voor de hand ligt toch niet zo vanzelfsprekend is en wist ik: ‘ademen is mijn vak’.